آموزش referral exclusion برای سایت های فروشگاهی در GA4 (گوگل آنالیتیکس 4)

فهرست محتوا

تمامی وب سایت های فروشگاهی یا در کل وبسایت هایی که عملیات پرداخت در اون ها انجام میشه – یعنی کاربر برای پرداخت به وب سایت های درگاه پرداخت مثل شاپرک، پی پینگ یا … منتقل میشه و بعد از پرداخت دوباره به وب سایت مبدا بر میگرده – یک مشکل بزرگی در دیتا های گوگل آنالیتیکس دارند که اگر اون رو رفع نکنند باعث کثیف شدن داده ها و مهم تر از اون از دست رفتن دیتا های مهمی میشه. پس در کل میشود گفت که اصلی ترین کاربرد آن هنگام وجود سایت‌ها با درگاه پرداخت واسطه و مستقیم در سایت‌های فروشگاهی است. 

این سفر مشتری رو در یک وب سایت فروشگاهی در نظر بگیرید 

فرش کنید کاربر برای خرید یک محصول وارد وب سایت دیجیکالا میشه. به طور عادی این مراحل رو طی میکنه: 

  1. محصولش رو انتخاب میکنه 
  2. محصول مورد نظر رو به سبد خرید اضافه میکنه 
  3. آدرس و اطلاعات شخصی رو وارد میکنه 
  4. روی گزینه پرداخت کلیک میکنه 
  5. وارد یک درگاه پرداخت برای مثال شاپرک میشه 
  6. اطلاعات کارت بانکی رو وارد میکنه و پرداخت صورت میگیره 
  7. بعد از عملیات پرداخت دوباره به وب سایت دیجی کالا منتقل میشه و رسید پرداخت و اطلاعات سفارش خود رو مشاهده میکنه 

 در مراحل 1 و 2 و 3 و 4 کاربر در وب سایت دیجیکالا هست و تمامی فعالیت ها و تعاملاتش قابل ثبت در اکانت و property وبسایت دیجی کالا هست. اما در مراحل 5 و 6 یعنی زمانی که در وب سایت شاپرک که درگاه پرداخت ما هست قرار داده بدلیل اینکه کد ترکتینگ آنالیتیکس وب سایت دیجیکالا در تگ هد وبسایت شاپرک قرار نداره، هر فعالیتی که کاربر در وب سایت درگاه پرداخت انجام بده برای ما قابل ردیابی و ثبت نیست. 

همچنین در مرحله 7 وقتی کاربر دوباره وارد وب سایت دیجیکالا میشه، source / medium (سورس / مدیوم) قبلی اون کاربر از بین میره و برای مثال اگر در ابتدا با google / organic وارد وب سایت شده باشه الان بعد از برگشتن به وب سایت دیجیکالا source / medium کاربر shaparak.ir / referral میشه. 

این 2 مشکلی که در بالا ذکر شد باعث از دست رفتن دیتا های خیلی مهمی برای دیجیتال مارکتر ها و متخصص های سئو میشه که یکی از اون ها source / medium کاربر هایی که از اون ها بیشترین میزان خرید رو انجام دادن هست. یعنی اگر برای مثال ما از کانال گوگل ادز و source / medium = google / cpc فروش داشته باشیم تمامی اون کانورژن ها و فروش ها برای shaparak / referral ثبت میشه. این مشکل برای تمامی وب سایت هایی که عملیات پرداخت در اون اتفاق میفته صدق میکنه. 

برطرف کردن مشکل درگاه پرداخت در گوگل آنالیتیکس 4

حالا که تاثیرات منفی اسن مشکل رو متوجه شدیم بریم سراغ حل قدم به قدم این مسئله:

  1. بعد از وارد شدن به گوگل آنالیتیکس 4، از قسمت reports در سمت چپ گزینه acquisition و سپس traffic acquisition رو انتخاب کنید.
  2.  از قسمت مشخص شده دایمنشن session source را انتخاب کنید و بازه زمانی را برای مثال 90 روز اخیر قرار دهید تا دیتای قابل توجهی به شما نشان داده شود. 
  3. در این قسمت از بین source های نشان داده شده به دنبال دامنه وب سایت های درگاه پرداخت خود باشید و آن ها را در جایی یادداشت کنید. از آدرس این وب سایت در مرحله 8 استفاده میکنیم. 

نکته: دقت داشته باشید برای نمایش همه سورس های از قسمت سمت راست گزینه Rows per page را 50 یا 100 قرار دهید. 

  1.  وارد قسمت admin بشید (در قسمت پایین سمت چپ).
  2. در تب property، گزینه data streams رو انتخاب کنید و stream مربوط به وب سایت مد نظر رو انتخاب کنید.
  3. به سمت پایین صفحه اسکرول کنید و گزینه configure tag settings رو انتخاب کنید. 
  4.  از قسمت settings گزینه show all رو کلیک کنید تا تمامی تنظیمات مربوط به تک ها برای شما نشون داده بشه، سپس روی list unwanted referrals کلیک کنید. 
  5. در این قسمت مشخص میکنید که چه دامنه هایی قرار است توسط گوگل آنالیتیکس نادیده گرفته شوند. پس از قسمت match type گزینه referral domain contains رو انتخاب کنید و دامنه وب سایت هایی که از قسمت session source در مرحله اول پیدا کرده بودید را در اینجا paste کنید. 

نکته: در نظر داشته باشید که امکان استفاده از match type های دیگر هم در صورت تمایل شما مانند domain begins with و domain ends with و حالت های RegEx و … هم وجود دارند. 

  1. بعد از قرار دادن آدرس دامنه مورد نظر روی گزینه save کلیک کنید. 

حالا از این پس source / medium تمامی یوزر هایی که برای پرداخت از وب سایت شما خارج میشوند و سپس به وب سایت شما برمیگردند حفظ میشود (;

فرق referral exclusion و unwanted referrals در گوگل آنالیتیکس 

در نسخه قبلی گوگل آنالیتیکس یعنی Google Analytics Universal، نحوه رفع این مشکل در قسمتی با نام referral exclusion بود. در نسخه جدید گوگل آنالیتیکس یعنی Google Analytics 4 این مشکل همانطور که گفته شد در قسمت unwanted referral رفع میشود. در کل فرق بین referral exclusion و unwanted referrals چیزی نیست بغیر از اینکه هر کدام از آن ها در نسخه های مختلف گوگل آنالیتیکس هستند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

تایید شد، اسنوپ داگ مصرف ماریجوانا را ترک کرد

انواع بیدینگ استراتژی (bidding strategy) در گوگل ادز

حذف گوگل سیگنال از reporting identity در گوگل آنالیتیکس GA4

ترافیک دایرکت یا Direct Traffic در گوگل آنالیتیکس 4 چیست؟

دایمنشن در ga4 چیست