تا حالا شده فکر کنید آیا کاربران از صفحه شما راضی هستند؟ آیا صفحه وب سایت شما آنقدری که نیاز است باعث ایجاد تعامل با یوزر های می شود؟ یا اصلا چرا با اینکه اصطلاحا وب سایت تون رو سئو کردید و رتبه های برتر را در گوگل دارید اما فروش خیلی پایینی دارید؟
توضیحات مهم درباره engagement rate یا نرخ تعامل
این سوال ها در نگاه اول خیلی کلی است ولی پاسخ دادن به آن با استفاده از Google Analytics خیلی ساده شده است.منظورم متریک Engagement rate (اینگیجمنت ریت) یا همان نرخ تعامل در نسخه جدید گوگل آنالیتیکس یعنی GA4 است. متریک engagement rate جذاب در گوگل آنالیتیکس به ما کمک میکند تا بتوانیم خیلی دقیق تر، منطقی تر و کاربردی تر از قبل تعامل کاربر ها نسبت به وب سایت خود را متوجه شویم. حالا چرا دقیق تر؟ چون نرخ تعامل در نسخه قبلی آنالیتیکس یعنی Universal وجود نداشت و صرفا نزدیک ترین فاکتور و متریک از نظر معنا مفهوم، bounce rate (بانس ریت) یا نرخ پرش بود.
قبلاً از بانس ریت (نرخ پرش) به عنوان یک معیار برای رضایت کاربران استفاده میشد، به این معنی که اگر کاربران پس از ورود به وبسایت، صفحه را ترک می کردند، به احتمال زیاد صفحه را دوست نداشتهاند. اما این روش ممکن است نادرست و غیر منطقی به نظر برسد، به خصوص اگر کاربران چندین دقیقه روی صفحه شما بمانند.
اما الان در گوگل آنالیتیکس 4 یا GA4، یک معیار جدید به نام اینگیجمنت ریت یا نرخ تعامل وجود دارد که سه معیار پرش از صفحه (bounce شدن)، میانگین زمان ماندن در صفحه و تبدیل (کانورژن) را ترکیب میکند. این متریک جدید بهترین روش برای سنجیدن رضایت کاربران در حال حاضر است.
Engagement rate یا نرخ تعامل دقیقا چیست و چطور محاسبه میشود؟
به طور کلی، نرخ تعامل (engagement rate) به معنای درصد session هایی است که کاربران در وب سایت شما درگیر شدهاند یا تعامل ایجاد کرده اند. برای محاسبه ، شما تعداد session های تعاملی شده را بر تعداد کل session ها تقسیم میکنید و سپس آن را در ۱۰۰ ضرب میکنید تا به صورت درصدی محاسبه شود.
برای تعریف session تعاملی، میتوان گفت که آن زمانی است که کاربران وب سایت شما دو یا چند صفحه را مشاهده کردهاند یا برای بیش از ۱۰ ثانیه در وب سایت شما مشغول فعالیت بودهاند و یا یکی از event (ایونت) هایی که شما در GA4 به عنوان conversion تعریف کرده اید را محقق کرده باشند.
در نهایت، این نسبت به شما نشان میدهد که چه میزان از بازدیدکنندگان شما به طور فعال با وب سایت شما درگیر شدهاند و چه میزان از آنها اقدامات مفیدی در راستای خواسته شما در وب سایت انجام دادهاند.
نرخ تعامل یا engagement rate خوب چقدر باید باشه ؟
با توجه به تعریف اینگیجمنت ریت حال سؤال این است که چه نرخ تعاملی برای وب سایت شما مطلوب است؟
پاسخ این سوال را به دسته کسب و کار های B2B یا (Business to Business) و کسب و کار های B2C یا (Business to Customer) میدهم. به طور کلی، به دنبال نرخی بیش از ۶۳ درصد برای وب سایتهای B2B و بیش از ۷۱ درصد برای وب سایتهای B2C باشید.